HOME arrow SERVICII arrow TELEFONIE arrow CUM ALEGI O CARTELA

MENIU PRINCIPAL

Ultimele-Anunturi

CUM ALEGI O CARTELA PDF Imprimare E-mail

Referinte:

http://www.CallingCardsNetwork.com/prepaid_phone_cards_Romania.php

http://www.Romanian-Portal.com/us/ro/cartele_telefonice.asp

-------------------------------------------------------

Este foarte important sa cititi tot mesajul, pentru ca va va ajuta la … buzunar :) Daca intelegeti corect avantajul cartelelor telefonice preplatite si alese corespunzator, in functie de obiceiurile dvs. de a suna international, puteti face economii importante.

 

Avantajele principale ale cartelelor telefonice cumparate online asupra altor servicii de telefonie (cartelele fizice cumparate de la benzinarii sau alte locuri au un tarif mai mare pe minut)

 

Pentru inceput, o mica lista de avantaje oferite de cartelele telefonice:

-          in majoritatea cazurilor, pretul pe minut este mai mic, sau mult mai mic decat cele oferite de companii care ofera servicii similare pe baza de abonament lunar (de ex. oriunde.com, sunaromania.com, WDT, etc.)

-          cartelele telefonice ofera posibilitatea de a alege diferite tarife pe minut, in functie de numarul de telefoane lunar/saptamanal si numarul mediu de minute folosit, pe cand ceilalti nu ofera decat tarife fixe.

-          nu exista alte taxe suplimentare, cum ar fi abonamente lunare de $9.99, $7.99, etc. pe care le platesti indiferent daca vorbesti sau nu. Vrei sa vorbesti de $2, sau $5 intr-o luna, o poti face fara probleme.

-          cei din Romania te pot suna SUA, Canada, sau in alte tari direct, fara sa-I doara capul, incepand cu 2.9, sau 3 centi (tineti cont ca sunt centi, nu eurocenti) pe minut, fara sa plateasca o convorbire urbana sau interurbana (care poate fi aproximativ la acelasi pret) sa te sune pe un telefon de Romania re-directionat apoi pe telefonul tau, si apoi mai platesti si tu un pret pe minut. Socotelile sunt simple si le puteti face singuri.

-          mult mai multe numere locale, nefiind nevoiti sa sunati in alte state pentru a va conecta, in cazul in care locuiti intr-un stat in care comunitatea romaneasca este mica si care nu are numere locale, ceea ce va ridica pretul pe minut.

 Prezentare generala
Multi dintre cei ce ajung in Statele Unite sau Canada se confrunta, pe langa problemele obisnuite de cazare, loc de munca si asa mai departe, si cu lipsa unui mijloc eficient si ieftin de a suna acasa sau chiar in alt stat/provincie. De cele mai multe ori, ajung fie sa sune prin compania de telefonie fixa pe care o au – ceea ce implica un cost ridicat, fie apeleaza la alte mijloace de comunicare (email, chat, posta). Cum banii sunt intotdeauna o problema, costurile comunicarii cu cei dragi de acasa sau chiar si pentru telefoane in Canada sau SUA pot afecta destul de serios un buget de multe ori intins la maxim.  Companiile de telefonie fixa ce domina piata au de cele mai multe ori oferte standard – plata unui abonament lunar, cu sau fara minute incluse, insa de cele mai multe ori, ratele pentru convorbiri internationale sau in alt stat sunt descurajante. Exista insa o alternativa: cartelele telefonice preplatite. Acestea au aparut pe piata de cativa ani buni si cunosc o dezvoltare rapida, avand la baza in special preturile foarte mici pentru orice tip de convorbiri, reusind in acelasi timp sa ofere o calitate apreciabila. Unul din avantajele cartelelor telefonice preplatite este ca poti sa ai controlul asupra sumei pe care o cheltui pe convorbiri – cartelele pot fi cumparate cu o anumita suma disponibila pe ele, iar la consumarea creditului convorbirea se intrerupe automat, singurele optiuni fiind reincarcarea (pentru cele ce ofera aceasta facilitate) sau cumpararea altei cartele – fara contracte, facturi, s.a.m.d. In general, cartelele telefonice functioneaza in felul urmator: odata cumparata cartela (fie dintr-un magazin sau de pe Internet) primesti un numar de acces – gratuit, local, fie ambele tipuri de numere – si un numar PIN (Personal Identification Number). Numarul de acces va face conectarea la sistemul companiei, iar PIN-ul ajuta la recunoasterea cartelei (tip de cartela, numar de minute, etc).  Pentru a alege o cartela care sa fie potrivita pentru nevoile tale de comunicare, e bine sa stii cate ceva din “limbajul secret” al acestora:
Taxa de intretinere (maintenance fee): este o anumita suma, de obicei de ordinul zecilor de centi, ce se deduce saptamanal sau lunar din totalul disponibil pe cartela. Aceasta taxa este in general compensata cu rate mult mai mici pe cartela.
Taxa de conectare (connection fee): o suma de obicei mai mare decat taxa de intretinere, ce se deduce pentru fiecare telefon facut, la inceputul convorbirii. Ca si in cazul celeilalte taxe, aceasta are ca efect rate mici pe cartela.
Rotunjire (rounding): este numarul de minute pentru care esti taxat in momentul efectuarii unei convorbiri. Spre exemplu, o cartela cu rotunjire la 2 minute va taxa toate apelurile in “segmente” de 2 minute: 2, 4, 6, 8… Astfel, o convorbire de 10 min 20 sec va fi taxata cat pentru 12 minute.
Data de expirare (expiration date): este data la care creditul de pe cartela nu mai poate fi folosit. In general, momentul activarii cartelei (atunci cand PIN-ul este introdus pentru prima oara in sistem, chiar daca nu este efectuata o convorbire) coincide cu activarea timpului de expirare – din acel moment cartela trebuie folosita pana la termenul precizat. Din fericire, majoritatea cartelelor de pe piata nu mai au o data de expirare.  
Cum se alege o cartela telefonica?
Fiecare are nevoile sale de comunicare, iar din marea varietate de cartele existente pe piata se pot gasi combinatii potrivite. Cateva sfaturi practice:
Pentru convorbiri lungi sau foarte dese, este indicat sa se aleaga o cartela cu taxa de intretinere. De ce? Este foarte simplu: aceste cartele au cele mai mici rate, deci ofera cele mai multe minute. In cazul in care cartela este folosita intr-un timp scurt, taxa va fi dedusa o data sau cel mult de doua ori, in timp ce numarul de minute vorbit va fi mult mai mare.
Pentru convorbiri scurte sau facute la intervale mai mari de timp, este indicat sa se aleaga o cartela fara taxa de intretinere si eventual cu rotunjire la 1 minut sau la secunda. Evident, in cazul in care cartela va fi folosita rar, poti fi sigur ca vei avea creditul disponibil si peste mai mult timp.
Folosirea cartelelor de la telefoane publice implica aplicarea unei extra-taxe, aceasta este specificata pe cartela sau in detalii.
• La cumpararea unei cartele din magazin, intotdeauna cereti flyer-ul cu detaliile cartelei si ratele. Daca acesta nu exista, nu cumparati cartela! Puteti avea surpriza sa vorbiti mult mai putine minute decat cele promise…
In cazul cartelelor preplatite online, verifica detaliile acesteia – de obicei e de ajuns sa apasati pe imaginea cartelei sau pe link-ul de “Details” ce se afla langa ea pentru a le accesa. Numai asa poti fi sigur ca vei cumpara cartela potrivita pentru tine.
----------------------------------------------- 
Cele mai bune cartele telefonice pentru Romania, cu tarife mereu actualizate si multe alte informatii utile, puteti gasi aici:
http://www.CallingCardsNetwork.com/prepaid_phone_cards_Romania.php
http://www.Romanian-Portal.com/us/ro/cartele_telefonice.asp
orice alta destinatie:

http://www.CallingCardsNetwork.com/callingcards_and_phonecards.php

 cu preturi de la:
Din SUA spre Romania :
Bucuresti - 2.1 centi/minut
Romania - 2.4 centi/minut
Romania Mobil - 9.9 centi minut
 
Din Canada spre Romania :
Bucuresti – 3.1 centi/minut
Romania – 3.4 centi/minut
Romania Mobil – 10.9 centi minut
 
Romania - SUA - 3.0 centi/minut (EnjoyPrepaid)
Romania - Canada2.9 centi/minut ((EnjoyPrepaid)


Spor la vorbit si trimiteti mesajul si la prieteni. ;)
 
< Precedent